Follow on Bloglovin

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Δημιουργία ηπατικών κυττάρων από βλαστοκύτταρα χρησιμοποιώντας μια απλή και σύντομη μέθοδο.

Ερευνητές στο  Bath (UK) ανακάλυψαν μια πιο απλή μέθοδο δημιουργίας αρχέγονων ηπατικών κυττάρων από βλαστοκύτταρα, τα οποία σε πρώτη φάση θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να δοκιμαστούν νέα φάρμακα. Η Prof. Melanie Welham δήλωσε ότι η νέα μέθοδος θα μειώσει το κόστος της διαδικασίας. «Αυτό θα επιτρέψει να αυξηθεί η κλίμακα παραγωγής αρχέγονων ηπατικών κυττάρων».
Απαιτείται όμως περισσότερη έρευνα για την δημιουργία πλήρως λειτουργικών ηπατικών κυττάρων. Ακόμη και παυσίπονα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας μπορεί να έχουν τοξική δράση στο ήπαρ αν ληφθούν σε λάθος ποσότητα. Οι δοκιμές που γίνονταν ως σήμερα δεν μπορούσαν με ακρίβεια να προβλέψουν τι θα συνέβαινε στον άνθρωπο.
Ο 
Dr David Tosh, ο οποίος ήταν και αυτός ένας από τους επιβλέποντες της έρευνας δήλωσε: «Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ανακάλυψη στον τομέα της έρευνας των βλαστικών κυττάρων και θα έχει αντίκτυπο στην φαρμακευτική βιομηχανία και στον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζουμε τα φάρμακα. Μέχρι στιγμής η έρευνα μας έχει επικεντρωθεί στα πρώιμα στάδια της ανάπτυξης των ηπατικών κυττάρων και πρέπει να γίνει εκτενής έρευνα ώστε να παραχθούν πλήρως λειτουργικά ηπατικά κύτταρα.»

Πηγη:http://www.bbc.co.uk/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου