Follow on Bloglovin

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ξεπερσε το εγκεφαλικό...με βλαστοκύτταρα

Εγχυση βλαστοκυττάρων στα αιμοφόρα αγγεία αμέσως μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο , μπορεί να βοηθήσει στην άμεση αποκατάσταση και την αποφυγή ζωτικών βλαβών στους ιστούς του εγκέφαλου σύμφωνα με νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.
Βολιβιανοί ερευνητές σε πειράματα που έκανα σε ποντίκια, παρατήρησαν ότι χορηγώντας ενέσιμα, βλαστοκύτταρα 30 λεπτά μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο , τα ποντίκια είχαν πλήρη εγκεφαλική λειτουργία μέσα στο επόμενο 15ήμερο.
Η καλύτερη πρακτική αυτή την στιγμή για την θεραπεία των ασθενών που έχουν υποστεί εγκεφαλικό, είναι η χορήγηση αντιθρομβωτικών χαπιών "την χρυσή ώρα" αμέσως μετά το εγκεφαλικό. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό, Stem Cell Research and Therapy, κατέδειξε ότι τα βλαστοκύτταρα δίνουν ώθηση στον οργανισμό να αποκαταστήσει γρήγορα τους ιστούς που έχουν καταστραφεί.
Τα βλαστοκύτταρα θεωρούνται τα κυρίαρχα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού, τα οποία μπορούν να "μεταμορφωθούν" σε άλλα κύτταρα, και θεωρητικά να αντικαταστήσουν κύτταρα που έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί καμιά ζωτική βλάβη.

Πηγή/ Διαβάστε περισσότερα:
http://www.news.gr/ygeia/ta-nea-ths-ygeias/article/37595/xeperaste-to-egkefalikome-vlastokyttara.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου